Frigul și umezeala iernii aduc un dezechilibru la nivelul lojei energetice apă-rinichi /vezică urinară/ aparat genital, deci pot să apară o serie de infecții urinare, cistite, anexite, etc. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt infecțiile urinare.
Simptomele unei infecții urinare sunt: febra sau frisonul, dureri lombare, durere sau arsură în timpul micțiunii, urini tulburi și mirositoare, necesitatea de a urina mai des, stare generală alterată.
De obicei, medicii apelează la ajutorul antibioticelor, uneori chiar fără un sumar de urină și o urocultură, lucru care nu este de dorit. Deseori poate fi vorba despre o eliminare de nisip sau de calculi renali, ce pot mima o infecție urinară și în astfel de cazuri terapia este diferită de cea din infecțiile urinare. De aceea și automedicația, fără un consult medical prealabil, nu este recomandată.
Știind că există și variante de terapii blânde și extrem de eficiente, precum fitoterapia și gemoterapia, persoanele cu predispoziție la infecții urinare este bine să urmeze o cură profilactică – de întărire imunitară – cu preparate cu Echinacea (de tipul Imunogrip sau Polygemma 17-Imunitate).
În formele ușoare, o abordare pe care v-o propun, este administrarea unui preparat gemoterapic complex, Polygemma 7 - Căi urinare, care se administrează câte 2 ml de 3-4 ori pe zi, în primele 2-3 zile și se continuă cu doza de 2ml de două ori pe zi timp de încă 7 zile. Această formulă Polygemma este recomandată și pentru detoxifierea organismului, întrucât menține în bună funcționare rinichii, o cale importantă de eliminare a organismului.
Pe de altă parte, administrarea de gemoterapice poate să însoțească o terapie cu antibiotice, atunci când antibioticul este necesar.
Aveți grijă să repetați sumarul de urină și urocultura, pentru a vedea dacă infecția a fost rezolvată.
În cazurile cronice, pentru a preîntâmpina și a reduce riscul de recidivă, se va putea administra acest preparat de 2 ori pe an, în cure de 1-2 luni.
Vă doresc multă sănătate!