Insomnia este o problemă relativ răspândită. Când o persoană are insomnie, se luptă adesea să adoarmă sau să rămână adormită. Unii oameni le experimentează pe amândouă.
Insomnia cronică se referă la o persoană care are probleme cu somnul cel puțin 3 nopți pe săptămână, timp de cel puțin 3 luni1.
Analizele pe scară largă evidențiază modul în care privarea de somn poate influența performanța slabă la locul de muncă sau poate cauza probleme de memorie, incidența crescută a accidentelor auto, tulburări de dispoziție.
Problemele de somn pot afecta sănătatea cardiovasculară
În timp ce cca. 25% din populația de peste ocean suferă de insomnie acută în fiecare an, American Academy of Sleep Medicine recomandă pentru un adult între 18 și 60 de ani mai mult de 7 ore de somn pe noapte2. Totuși, aproximativ 75% dintre suferinzi nu dezvoltă o problemă pe termen lung, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania - care au dezvoltat un program de medicină comportamentală a somnului: Behavioral Sleep Medicine.
Insomnia pe termen scurt poate duce la oboseală diurnă sau dificultăți de concentrare. Pe termen lung, poate crește riscul apariției diferitelor boli, așa cum arată noi cercetări, dintre care unele cu rezultate îngrijorătoare. Acestea indică legături între insomnie și sănătatea cardiovasculară și sugerează că tulburările de somn pot contribui la apariția bolilor de inimă, la obezitate și diabet. Influența insomniei asupra sănătații inimii apare indirect, prin impactul asupra stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, despre care se știe că influențează bunăstarea cardiovasculară3.
Un studiu recent a urmărit peste 44,000 de bărbați și femei diagnosticați cu insomnie de peste 10 ani. Rezultatele arată o incidență mai mare a accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic la suferinzii de insomnie, comparativ cu eșantionul de control4.
Somnul sănătos poate îmbunătăți memoria
Somnul și memoria împărtășesc o relație complexă. Somnul insuficient, atât insomnia pe termen scurt, cât și cea pe termen lung, poate conduce la probleme de concentrare și memorie și lipsă de energie. O noapte de odihnă bună nu numai că promovează o bună sănătate fizică, dar permite și creierului să funcționeze corect, iar orele recomandate de somn sunt esențiale și pentru consolidarea memoriei5. Odihna suficientă poate ajuta la procesarea de noi informații, iar somnul după învățare poate consolida informațiile, permițăndu-le stocarea în creier.
Atât cantitatea, cât și calitatea somnului sunt importante pentru memorie. A dormi prea puțin sau trezirea frecventă noaptea poate duce la oboseală, care interferează cu capacitatea de a consolida și de a recupera informații6.
Gama Polygemma s-a îmbogațit cu 3 noi produse: pentru sănătatea cardiovasculară, memorie și somn usor
Cand alegi să fii sănătos, poți alege produsele Polygemma, care acum au 3 formule noi, pentru sănătatea cardiovasculară, memorie și somn usor. Le poți utiliza separat sau în paralel, pentru a contribui la un stil de viață echilibrat.
Polygemma sunt produse naturale din plante, realizate printr-un proces de fabricație curat, fără zahăr, lactoză, benzoați, coloranți sau potențiatori de gust. Ai astfel la dispozitie formule fără chimicale, al caror termen de valabilitate este de 5 ani de la fabricație, chiar și după ce flaconul a fost deschis. În plus, se prezintă sub formă de soluții de înghițit. Soluțiile au o foarte bună biodsponibilitate și livrează optim organismului substanțele active naturale.
Cu Polygemma te bucuri de sănătate curată!
Bibliografie:
1.American Academy of Sleep Medicine. (2014). The International Classification of Sleep Disorders – Third Edition (ICSD-3). Darien, IL
2.Watson NF, Badr MS, Belenky G, et al. Recommended amount of sleep for a healthy adult: a joint consensus statement of the American Academy of Sleep Medicine and Sleep Research Society. Sleep. 2015;38(6):843–844.
3.Spiegelhalder K, Scholtes C, Riemann D. The association between insomnia and cardiovascular diseases. Nat Sci Sleep 2010;2:71-8
4.Hsu CY, Chen YT, Chen MH, et al. The association between insomnia and increased future cardiovascular events: a nationwide population-based study. Psychosom Med 2015;77:743-51
5.ninds.nih.gov/Disorders/Patient-Caregiver-Education/understanding-Sleep
6.https://www.sleepfoundation.org/how-sleep-works/memory-and-sleep