fbpx

logo EPG

medicamente homeopate header

HOMEOPATIA

"Similia similibus curentur"
  • metoda terapeutică stiinţifică
  • stimulează mecanismele proprii de vindecare ale organismului
  • fără reacţii adverse şi contraindicaţii
  • tratament individualizat pentru fiecare bolnav
    (nu puteţi recomanda unei alte persoane cu aceeaşi afecţiune tratamentul prescris dvs.)
medicamente homeopatice Plantextrakt

Ce inseamnă medicament homeopat?

Medicamentele homeopatice sunt substanțe foarte diluate, putând ajunge până la doze infinitezimale (o cantitate extrem de mică din fiecare substanță). Farmacopeea franceză defineste medicamentele homeopatice ca preparate obținute prin metoda dilutiilor succesive.

Tehnica de preparare – denumită potenţare – implică diluarea succesivă a substanţei de bază, care apoi este supusă unui proces de dinamizare. În final, remediul astfel obţinut nu mai prezintă niciun efect toxic. Remediile păstrează doar proprietăţile vindecătoare ale substanţei originale.

Medicamentele homeopatice există sub mai multe forme: granule, creme, soluții. Sursa remediilor este una naturală, care poate proveni din plante, minerale, animale, insecte.

Alegerea remediului homeopat de către medicul specializat în homeopatie se face specific fiecărei persoane.

ce inseamna medicament homeopat
ce inseamna homeopatie

Ce inseamnă homeopatie?

Homeopatia este o metodă complementară de tratament, care a luat naștere în urmă cu peste 200 de ani. Homeopatia este o terapie holistică care consideră persoana ca pe un întreg: fizic, emoţional şi mental. Homeopatia se bazează pe principiul de auto-vindecare: ajută organismul să lupte de unul singur împotriva unei anumite afecțiuni sau stări, fară a utiliza doze mari de medicamente cu substanță activă.

Homeopatia are la bază 3 principii:

  1. Legea similitudinii (“similia similibus curantur”) este principiul de bază al homeopatiei și înseamnă “similarul vindecă ceea ce este similar”. Acest principiu se traduce în practică prin faptul că o boală este tratată cu o substanţă care este capabilă sa producă aceleaşi simptome/boală la omul sănătos, administrată însă în doze infinitezimale.
  2. Principiul dozei infinitezimale – constă în folosirea remediului în doze foarte mici şi concentraţii foarte diluate.
  3. Individualizarea tratamentului: în homeopatie se tratează persoana și nu boala. Pacientul este privit ca un întreg. Medicul homeopat ia în considerare persoana, mediul în care trăieşte, modul de viaţă. Pentru medicul homeopat dezideratul terapeutic îl reprezintă alegerea remediului similimum, care este în mod minuțios identificat și este specific fiecărei persoane. De aceea în cazul când la un medic homeopat se prezintă câţiva pacienţi cu aceeaşi boală, prescrierea homeopată va fi diferită.
    Refacerea sănătăţii se realizează pe cele trei nivele: mental, emoţional şi fizic.

Care sunt contraindicaţiile tratamentui homeopat?

Homeopatia este o metodă de tratament sigură, fără efecte secundare sau adverse.

Este considerată ca fiind sigură pentru femeile însărcinate și bebeluși. Aceste remedii pot fi luate împreună cu alte medicamente prescrise. Nu creează dependență și este sigur să luați aceste medicamente pe termen lung.

Spre deosebire de alte medicamente tradiționale și convenționale, nu suprimă sistemul imunitar.

Ea tratează individul ca un întreg, luând în considerare toate simptomele ca una singură și încearcă să trateze cauza în locul simptomelor unei boli.

Consultarea unui medic sau a unui specialist în homeopatie este absolut necesară. Sunt numeroase semne și simptome, specifice și generale, ce trebuie luate în calcul, analizate și integrate corespunzător. Doar în felul acesta medical va putea stabili exact substanța homeopată potrivită și nepericuloasă pentru un anumit pacient.

Contraindicatii tratament homeopat
ce boli trateaza homeopatia

Ce boli trateaza homeopatia?

Homeopatia vizează tratarea unui numar mare de probleme de sănătate. Este considerată potrivită atât pentru afectiunile acute, cât și pentru cele cronice. Homeopatia susține că tratează nu doar simptomele, ci tratează întreaga afecțiune, de la baza ei.

Homeopatia poate fi eficientă în patologiile fară un diagnostic precis, în care simptomele se contrazic și nu conduc la o cauză exactă. În afecțiunile recurente, homeopatia poate da un plus de apărare și poate ajuta la ameliorarea simptomatologiei, facând recidivele mai ușor de suportat de catre bolnav. Medicamentele homeopatice constituie și o metodă de prevenție pentru diferite afecțiuni.

Homeopatia nu este limitata de numele unei boli sau de o anumită simptomatologie, ci poate fi utilizată pentru scopuri mai largi. Astfel, chiar si simptomele și semnele ce nu pot fi încadrate într-o anumită boală pot fi tratate prin medicamentele homeopatice, într-o oarecare masură.


Medicamente homeopate Plantextrakt

Medicamente homeopatice fără prospect

Medicamente homeopatice - calitate

Fabricaţie

Conform Farmacopeei Europene şi Farmacopeei Homeopate Germane Materiile prime sunt de natură variată: vegetală, animală, substanţe chimice, bioterapice, organoterapice, etc.

Triplă impregnare automatizată a granulelor inerte de zahăr, granule care se impregnează în profunzime şi nu se dezactivează astfel la atingere.Consultaţi medicul dacă simptomele persistă!

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
Păstrare: sub 25°c, ferit de lumină şi mirosuri puternice.

Modul de administrare a medicamentelor homeopatice

Medicamentele homeopatice se prezintă sub formă de granule sau picături, ambele forme farmaceutice având aceeaşi acţiune.

Granulele nu se ating cu mâna, se administrează din căpăcelul flaconului direct pe limbă sau sublingual.

Soluţia se diluează în puţină apă şi se bea cu înghiţituri mici care se ţin în gură căteva
momente, apoi se înghit.

Cantitatea de medicament pentru o administrare se specifică de către medicul homeopat (în general 3 granule sau 10 picături).

Medicamentele homeopatice se administrează pe nemâncate sau la distanţă de momentul mesei (cu o jumătate de oră înainte sau după masă). Nu se bea, nu se mănâncă şi nu se fumează timp de o jumătate de oră după administrare.

Ca precauţii, în timpul administrării remediului homeopatic se va evita menta (inclusiv pasta de dinţi mentolată), uleiurile volatile, deoarece pot inactiva remediul.

Igiena cavităţii bucale în timpul tratamentului cu medicamente homeopatice se va face cu pastă de dinţi nementolată. Dacă obişnuiţi să folosiţi o apă de gură, vă recomandăm apa de gură nementolată-MIRA.

Modul de administrare pentru medicamentele în diluţie LM

Se administrează câte 10 picături diluate în puţină apă (cca 5ml=1 linguriţă), iar soluţia se reţine pentru câteva secunde în cavitatea bucală, după care se înghite.

La cea de a doua administrare (din acelaşi flacon), se dinamizează soluţia prin aplicarea a 8-10 agitări succesive în palmă, după care se iau 10 picături şi se procedează identic.

La fiecare nouă administrare se procedează la fel, dinamizându-se suplimentar soluţia.

La recomandarea medicului, dacă apare o agravare, soluţia (10 picături în puţină apă) se diluează în ½ pahar cu apă, se agită.

Din aceasta se bea o lingurinţă de soluţie, reţinându-se întâi în gură. Restul soluţiei se aruncă.

Se poate proceda la mai multe astfel de diluări, dacă pacientul are o sensibilitate pronunţată.